[1]
Comparative impact of synthetic and natural animal-derived carotenoids on growth, feed utilization, and pigment enhancement in Amphiprion ocellaris, Fisheries and Aquatic Sciences, Vol. 28, Issue 1, pp. 10-20., 2025, (Trần Văn Dũng, Trần Thị Lê Trang, Đoàn Xuân Nam, Đặng Trung Thành, Hứa Thái Nhân, Phạm Quốc Hùng) [DOI]
[2]
Enhancing Growth Performance, Coloration, and Body Composition in Hatchery-Produced False Clownfish (Amphiprion ocellaris) Through Dietary Astaxanthin Supplementation Derived from Shrimp Shell Waste, Egyptian Journal of Aquatic Biology & Fisheries, Vol. 29(3), 2025, (Dung Van Tran, Nam Xuan Doan, Thanh Trung Dang, Nhan Thai Hua, Hung Quoc Pham) [DOI]
[3] Separation of curcumin, demethoxycurcumin, and bisdemethoxycurcumin from turmeric rhizomes, Inter-regional journal of organization and regulation of physiological and biochemical processes, Vol 65, 2024, (Vũ Lệ Quyên, Đặng Trung Thành, Trần Thị Hoàng Quyên, Trần Quang Ngọc, Phan Vĩnh Thịnh)
[4] Natural carotenoids extracted from red bell pepper for enhancement of growth and coloration of false clownfish, Amphiprion ocellaris, AACL Bioflux, 2024, Volume 17, Issue 2, 2024, (Lương Thị Hậu, Đặng Trung Thành, Trần Văn Dũng, Phạm Quốc Hùng)
[5] Plant-based carotenoid supplementation: Growth, feed utilization efficiency, and coloration in false clownfish (Amphiprion ocellaris), Israeli Journal of Aquaculture - Bamidgeh, Vol. 76, Issue 1, 2024, 2024, (Lương Thị Hậu, Đặng Trung Thành, Trần Văn Dũng, Phạm Thị Khanh, Phạm Quốc Hùng)
[6] Influence of floral-derived natural pigments on the growth, coloration, and biochemical profiles of golden trevally (Gnathanodon Speciosus Forskal, 1775), Fisheries and Aquatic Sciences, 2024, (Đặng Trung Thành, Lương Thị Hậu, Hoàng Thị Thanh, Trần Thị Lê Trang, Trần Văn Dũng, Ngô Văn Mạnh)
[7] Optimization of ultrasound-assisted extraction and characterization of curcuminoids from yellow turmeric rhizomes, Medicinal Plants, 16(3), 469-481 (2024)., 2024, (Đặng Trung Thành, Nguyễn Văn Tặng, Trần Thị Hoàng Quyên, Phan Vĩnh Thịnh)
[8] Optimization of ultrasound-assisted extraction and antioxidant activity of curcuminoids from yellow turmeric roots, Tạp chí Khoa học của Nga, 2023, (Đặng Trung Thành, Trần Thị Hoàng Quyên, Phan Vĩnh Thịnh, Trần Thị Thảo Vy)
[9] Extraction, isolation, and purification of curcuminoids from turmeric, Tạp chí Khoa học của Nga, 2023, (Đặng Trung Thành, Trần Thị Hoàng Quyên, Hoàng Thị Thu Thảo, Phan Vĩnh Thịnh)
[10] Đánh giá hiệu quả của astaxanthin từ copepoda trong việc tăng cường màu sắc ở cá khoang cổ nemo (Amphiprion ocellaris), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 4-2023, 025-038, 2023, (Lương Thị Hậu, Đặng Trung Thành, Đoàn Xuân Nam, Trần Văn Dũng)
[11] Natural astaxanthin extracted from shrimp waste for pigment improvement in the Orange clownfish, Amphiprion percula, Aquaculture Research, 2022, (Đặng Trung Thành, Trần Văn Dũng, Phạm Quốc Hùng)
[12] Soxhlet extraction, isolation, and purification of curcuminoids from turmeric (Curcuma longa L.), Inter-regional journal of organization and regulation of physiological and biochemical processes, 24, 136-153, 2022, (Đặng Trung Thành, Trần Thị Hoàng Quyên, Trần Quang Ngọc, Hoàng Thị Thu Thảo, Phan Vĩnh Thịnh)
[13] Nghiên cứu điều kiện tách chiết và bảo quản Astaxanthin từ vỏ tôm thẻ chân trắng (Penaeus vannamei Boone, 1931), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 4-2022, 51-59, 2022, (Lương Thị Hậu, Đặng Trung Thành, Trần Thị Hoàng Quyên, Trần Văn Dũng)
[14] Ảnh hưởng của hàm lượng DHA làm giàu luân trùng và artemia lên tăng trưởng, biến thái và tỷ lệ sống của ấu trùng của cá khoang cổ cam (Amphiprion percula Lacepède, 1802), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 4-2022, 60-70, 2022, (Đặng Trung Thành, Nguyễn Tấn Sỹ, Trần Văn Dũng, Phạm Thị Khanh)
[15] Ảnh hưởng của hàm lượng chất màu chiết xuất từ củ dền (Beta vulgaris) bổ sung vào thức ăn lên sinh trưởng và màu sắc của cá khoang cổ nemo (Amphiprion ocellaris Cuvier, 1830), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 4-2022, 71-82, 2022, (Đặng Trung Thành, Đoàn Xuân Nam, Trần Thị Lê Trang, Trần Văn Dũng)
[16] Optimisation of ultrasound-assisted extraction conditions for phenolic content and antioxidant activities of the alga Hormosira banksii using response surface methodology, Journal of Applied Phycology. DOI: 10.1007/s10811-017-1162-y. First online June,14,2017, 2017, (Đặng Trung Thành)
[17] Comparison of chemical profile and antioxidant properties of the brown algae, International Journal of Food Science & Technology. DOI: 10.1111/ijfs.13571. First online July,26,2017., 2017, (Đặng Trung Thành)
[18] The Effects of Drying on Physico‐Chemical Properties and Antioxidant Capacity of the Brown Alga (Hormosira banksii (Turner) Decaisne), Journal of Food Processing and Preservation. DOI: 10.1111/jfpp.13025. First online July,4,2016, 2016, (Đặng Trung Thành)