[1] Ảnh hưởng của dịch thủy phân protein từ vỏ đầu tôm bổ sung vào thức ăn đến tăng trưởng, tỷ lệ sống, sinh hóa và chỉ số huyết học của cá hồi vân Oncorhynchus mykiss giai đoạn giống, Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 2-2023, 057-064, 2023, (Trang Sĩ Trung, Lê Minh Hoàng, Đinh Văn Khương)
[2] Swollen-state preparation of chitosan lactate from moulted shrimp shells
and its application for harvesting marine microalgae Nannochloropsis sp., International Journal of Biological Macromolecules, Volume 244, 31 July 2023, 2023, (Trang Sĩ Trung, Huỳnh Nguyễn Duy Bảo, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Thị Như Thường, Nguyễn Công Minh)
[3] Thu nhận và tính chất của collagen dạng vảy và dịch collagen thủy phân dịch thủy phân collagen từ vảy cá chẽm (Lates calcarifer), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 3-2023, 093-101, 2023, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Văn Hòa, Phan Thị Phượng)
[4] Phân lập và định danh vi khuẩn từ vỏ tôm lột xác có khả năng cắt mạch chitosan, Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 4-2023, 045-054, 2023, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Văn Hòa, Nguyễn Thị Thanh Hải, Nguyễn Công Minh, Phạm Thị Mai)
[5] Additive biocomponents from catfish by-products enhance the growth of shrimp Litopenaeus vannamei, Fisheries and Aquatic Sciences, SPECIAL ISSUE (Blue Biotechnology): RESEARCH ARTICLE, 2023, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Văn Hòa, Trần Vĩ Hích, Đinh Văn Khương, Nguyễn Công Minh)
[6] Determining the optimal range of vitamin C for early red drum (Sciaenops ocellatus) juveniles, Fisheries and Aquatic Sciences, SPECIAL ISSUE (Blue Biotechnology): RESEARCH ARTICLE, 2023, (Trang Sĩ Trung, Ngô Văn Mạnh, Đinh Văn Khương, Nguyễn Thị Thúy)
[7] Growth performance, haematological parameters and proximate composition of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fed varying dietary levels of protein hydrolysate from heads of Penaeus monodon shrimp processing industry, Regional Studies in Marine Science, Vol 55 (2022) 102643, 2022, (Trang Sĩ Trung, Trần Vĩ Hích, Lê Minh Hoàng, Ngô Văn Mạnh)
[8] Valorization of fish and shrimp wastes to nano-hydroxyapatite/chitosan biocomposite for wastewater treatment, Journal of Science: Advanced Materials and Devices Volume 7, Issue 4, 2022, 100485, 2022, (Trang Sĩ Trung, Trang Si Trung, Nguyen Cong Minh, Hoang Ngoc Cuong, Pham Thi Dan Phuong, Pham Anh Dat, Pham Viet Nam, Nguyen Van Hoa, Phạm Thị Đan Phượng, Phạm Anh Đạt, Nguyễn Công Minh)
[9] Nghiên cứu khả năng loại bỏ muối dinh dưỡng nitơ trong nước thải ao nuôi tôm thương phẩm của một số chủng vi tảo ở qui mô phòng thí nghiệm, Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 3-2022, 24-34, 2022, (Trang Sĩ Trung, Trần Vĩ Hích, Nguyễn Đình Huy, Mai Đức Thao)
[10] Một số đặc điểm sinh học của vi khuẩn vibrio harveyi gây bệnh xuất huyết lở loét ở cá chẽm nuôi tại Khánh Hòa, Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản số 3-2022, 62-68, 2022, (Trang Sĩ Trung, Trần Vĩ Hích, Nguyễn Thị Kim Cúc, Nguyễn Công Minh)
[11] Ảnh hưởng của tỷ lệ tinh bột biến tính, protein đậu tương bổ sung đến độ cứng, hao hụt khối lượng và co rút kích thước của gel protein thịt sẫm cá ngừ vây vàng xay (Thunnus albacares), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản, Số 02-2021, 2021, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Trọng Bách)
[12] Microwave-assisted extraction for optimizing saponin yield and antioxidant capacity from cacao pod husk (Theobroma cacao L.), Journal of Food Processing and Preservation, 2021, (Trang Sĩ Trung, Khổng Trung Thắng, Van Tang Nguyen, Minh Duong Le, Trang Thi Thuy Nguyen, Thang Trung Khong, Van Hoa Nguyen, Huu Nghia Nguyen, Bao Nguyen Duy Huynh, Hanh Thi My Tran, Trung Si Trang, Huỳnh Nguyễn Duy Bảo, Trần Thị Mỹ Hạnh, Nguyễn Hữu Nghĩa, Nguyễn Văn Tặng)
[13] Nghiên cứu chế tạo vật liệu Nanocompozit có độ xốp cao từ Chitosan, Hydroxyapatit và Graphene ứng dụng hấp phụ phẩm nhuộm và cố định vi khuẩn, Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản, Số 04-2021, 2-9, 2021, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Công Minh; Đinh Gia Nghi ; Phạm Thị Đan Phượng; Trang Sĩ Trung ; Hoàng Ngọc Cương; Phạm Viết Nam; Phạm Anh Đạt; Nguyễn Văn Hòa, Phạm Thị Đan Phượng, Phạm Anh Đạt, Nguyễn Công Minh)
[14] Highly Porous Hydroxyapatite/Graphene Oxide/Chitosan Beads as an Efficient Adsorbent for Dyes and Heavy Metal Ions Removal, Molecules 2021, 26(20), 2021, (Trang Sĩ Trung, Nguyen Van Hoa, Nguyen Cong Minh, Hoang Ngoc Cuong, Pham Anh Dat, Pham Viet Nam, Pham Hau Thanh Viet, Pham Thi Dan Phuong, Trang Si Trung, Phạm Thị Đan Phượng, Phạm Anh Đạt, Nguyễn Công Minh)
[15] Valorization of Heavy Waste of Modern Intensive Shrimp Farming as a Potential Source for Chitin and Chitosan Production, Waste and Biomass Valorization, Volume 13, pages823–830 (2022, 2021, (Trang Sĩ Trung, Pham Thi Dan Phuong, Trang Si Trung, Willem F. Stevens, Nguyen Cong Minh, Huynh Nguyen Duy Bao & Nguyen Van Hoa, Huỳnh Nguyễn Duy Bảo, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Công Minh)
[16] Sản lượng vỏ tôm lột xác trong quá trình nuôi tôm thâm canh và thử nghiệm sản xuất chitin, Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản, Số 03-2021, 51-57, 2021, (Trang Sĩ Trung, Phạm Thị Đan Phượng; Đỗ Quốc Dũng; Nguyễn Công Minh; Trang Sĩ Trung; Huỳnh Nguyễn Duy Bảo; Nguyễn Văn Hòa, Huỳnh Nguyễn Duy Bảo, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Công Minh)
[17] Antioxidative and antimicrobial effects of low molecular weight shrimp chitosan and its derivatives on seasoned-dried Pangasius fillets, International Journal of Food Science and Technology, Volume56, Issue10, 2021, (Trang Sĩ Trung, Huỳnh Nguyễn Duy Bảo)
[18] The Efect of Cross-Linking with Citric Acid on the Properties of Agar/Fish Gelatin Films, Polymers 2020, 12, 291, 2020, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Trọng Bách)
[19] Improved method for production of chitin and chitosan from shrimp shells, Carbohydrate Research 489 (2020) 107913, 2020, (Trang Sĩ Trung, Trang Si Trung, Le Huyen Tram, Nguyen Van Tan, Nguyen Van Hoa, Nguyen Cong Minh, Phan Thanh Loc, Willem F. Stevens, Nguyễn Văn Tặng, Nguyễn Công Minh)
[20] Effect of Fructose and Ascorbic Acid on the Performance of Cross-Linked Fish Gelatin Films, Polymers 2020, 12, 570, 2020, (Trang Sĩ Trung, Huỳnh Nguyễn Duy Bảo)
[21] Tác động của việc bổ sung chitin vào thức ăn lên khả năng kháng lại Vibrio Parahaemolyticus của tôm thẻ chân trắng (Litopenaeid Vannamei), Tạp chí Khoa học - Công nghệ Thủy sản, Số 04-2020, 36-44, 2020, (Trang Sĩ Trung, Trần Vĩ Hích, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Thị Kim Cúc, Nguyễn Công Minh)
[22] Squid pen chitosan nanoparticles: small size and high antibacterial activity, Polymer Bulletin, 2020, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Văn Hòa, Nguyễn Công Minh)
[23] Nghiên cứu sản xuất chitosan khối lượng phân tử thấp từ xác tôm mịn trong quá trình sản xuất dịch đạm thủy phân, Khoa học - Công nghệ Thủy sản, Số 3-2019, 146-153, 2019, (Trang Sĩ Trung, Trang Sĩ Trung, Phan Thanh Lộc, Nguyễn Công Minh, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Văn Hòa, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Công Minh)
[24] Nghiên cứu bảo quản hỗn hợp caroten-protein bằng chiotsan phân tử lượng thấp và chitosan chloride, Khoa học - Công nghệ Thủy sản, Số 3-2019, 172-180, 2019, (Trang Sĩ Trung, Nguyễn Công Minh; Cao Thị Huyền Trang; Phạm Thị Đan Phượng; Phạm Thị Mai; Nguyễn Văn Hòa; Trang Sĩ Trung, Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Công Minh, Phạm Thị Mai)
[25] Towards Zero‑waste Recovery of Bioactive Compounds from Catfish (Pangasius hypophthalmus) By‑products Using an Enzymatic Method, Waste and Biomass Valorization, 2019, (Trang Sĩ Trung, Pham Viet Nam, Nguyen Van Hoa, Tran Thi Lan Anh & Trang Si Trung)
[26] “Nuoc Mam” Fish Sauce in Vietnam: A Long History from Popular Seasoning to Health Benefit Bioactive Peptides, Annals of Food Processing and Preservation (SciMedCetral), 2018, (Ngô Đăng Nghĩa, Trang Sĩ Trung, Phạm Văn Đạt)
[27] Recovery of protein hydrolysate and chitosan from black tiger shrimp (penaeus monodon) heads: approaching a zero waste process, J food Sci Technol (Journal of Food Science and Technology), 2017, (Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Công Minh, Nguyễn Văn Minh, Nguyễn Thế Hân, Nguyễn Văn Hòa, Hà Thị Hải Yến, Trang Sĩ Trung)
[28] Antibacterial activity of chitosan from squid pens (loligo chenisis) against Erwinia Carotovora from soft rot postharvest tomato fruit, Journal of Polymer Materials (J POLYM MATER), 2017, (Nguyễn Công Minh, Nguyễn Văn Hòa, Phạm Thị Đan Phượng, Trang Sĩ Trung)
[29] High Molecular Weight and High degree of
Deacetylation of Chitosan Prepared from Squid pens
(Loligo chenisis), Journal of Polymer Materials (J POLYM MATER), 2017, (Nguyễn Công Minh, Nguyễn Văn Hòa, Khổng Trung Thắng, Trang Sĩ Trung)
[30] Comparison of antibacterial activity of chitosan nanoparticles and chitosan nanoparticles loaded with various metal ions, Inter- regional Journal organisation and regulation of physicologico-biochemical processes, 2017, (Trần Thị Hoàng Quyên, Trang Sĩ Trung, Đỗ Thị Ánh Hòa, Nguyễn Thị Thanh Hải, Nguyễn Văn Hòa)
[31] Long chains and higt degree of deacetylation of B-chitosan prepared from squid pens (Lilligo chenisis), Journal of polymer materials, 2017, (Nguyễn Công Minh, Nguyễn Văn Hòa, Khổng Trung Thắng, Trang Sĩ Trung, Nguyễn Anh Tuấn)
[32] Antifungal activity of water-soluble chitosan against
Colletotrichum capsici in postharvest chili pepper, Journal of Food processing and preservation, 2017, (Vũ Ngọc Bội, Trang Sĩ Trung)
[33] Optimization and harvesting of Microalgal Thalassiosira peseudonana biomass using chitisan prepared from shrimp shell waste, Asian Journal of Agricultural research, 2016, (Nguyễn Thế Hân, Trang Sĩ Trung, Nguyễn Công Minh, Trần Thị Lê Trang)
[34] Swelling -assisted reduction of chitosan molecular weight in the solid state using hydrogen peroxide, Polymer Bulletin, 2016, (Phạm Thị Đan Phượng, Nguyễn Công Minh, Trang Sĩ Trung, Nguyễn Văn Hòa)
[35] Preparation and characterization of high purity -chitin from squidpens (Loligo chenisis), International Journal of Biological Macromolecules, 2016, (Nguyễn Văn Hòa, Trang Sĩ Trung, Nguyễn Công Minh)